Retrospective CLE2 Sprint 3 – Boekingssysteem Frisian Yacht Club

De afgelopen dagen ben ik druk bezig geweest met het boekingssysteem voor de Frisian Yacht Club. Eerst heb ik de backend gemaakt met PHP zodat de basis goed werkte en de boeking gedaan kon worden. Deze backend heb ik gemaakt met een formulier die dan met een query naar de database weggeschreven kon worden.  Vervolgens heb ik met MaterializeCSS de CSS toegevoegd met de nodige HTML heb ik uiteindelijk een mooi werkend boekingssysteem gekregen. Vervolgens heb ik via PHP en MySQL gezorgd dat de gegevens die via het formulier ingevuld worden ook in een overzichtelijke mail ontvangen worden door de beheerder, in dit geval is dat de eigenaar van de Frisian Yacht Club. Nadat dit in elkaar zat heb ik nog een mooie simpele website met een homepage gemaakt met daarin:

  • Navbar
  • Header
  • Footer

Ik heb heel veel geleerd in dit CLE project alleen was dit niet op programmeergebied maar op sociaalgebied en planningsgebied. Ik ben er namelijk voor mezelf heel bewust van geworden dat ik mijn tijd goed moet indelen en ook daarnaast prioriteiten moet stellen. Ik had in het begin van CLE2 veel moeite om aan de slag te gaan met het project. Ik heb veel meer plezier in het werk gekregen na mate ik echt lekker bezig was met het project. Ik vond het moeilijk om aan de slag te gaan met de voorbereiding zoals, onderzoek, gesprek met opdrachtgever en de ontwerpfase. Uiteindelijk ben ik daar wat laat mee begonnen maar heb ik gelukkig op het einde wel flink doorgepakt waardoor het resultaat een werkend en mooi uitziend boekingssysteem is.

Good

  • Bloggen is veel beter gegaan
  • Ontwerp is vlot gemaakt
  • Frontend en backend snel gemaakt
  • Goed werkend boekingssysteem

Could be better

  • Eerder beginnen met ontwerpen
  • Eerder starten met ontwikkelen
  • Planning en Prioriteiten stellen

Het bloggen krijg ik veel beter onder de knie en gaat ook steeds makkelijker. Daarnaast heb ik binnen de afgelopen weken veel werk verricht zo heb ik het ontwerp snel afgemaakt en verder gegaan met het ontwikkelen van het boekingssysteem, dit heb ik in een beste korte periode gedaan. Hiervan heb ik wel veel geleerd want als ik eerder was gestart hiermee had ik veel meer kunnen doen. Nu moest het allemaal op het laatste moment. Dit ga ik zeker meenemen voor mijn komende projecten.

Mijn gemaakte boekingssysteem is te bereiken op Frisian Yacht Club boekingssysteem. Als je deze website wilt bezoeken geef dan even je ip adres door via de mail of spreek mij even aan. Op het ip adres van school is de website altijd toegankelijk.