Brainstorm Arduino – 11-09-2017

Tweede echte schoolweek begonnen met werken aan het project waar we vorige week mee waren begonnen. We hadden al een goed functionerende piano van een kartonnen doos met een geschilderde piano met geleidende verf waaraan dan de Arduino gekoppeld is.

De opdracht is alleen om een nutteloos product te maken. Hiervoor moeten we dus nog wat aanpassen of toevoegen. Angelo kwam met het idee wanneer er een toets ingedrukt wordt dat alle toetsen afgespeeld worden. Alleen maakt dat het product niet echt nutteloos. Als tweede optie hadden we een omgekeerde piano bedacht die als volgt werk, wanneer je op de toestel drukt is het stil en wanneer je ze los laat wordt er geluid afgespeeld. Dit is toch niet echt wat we wilden en ook niet de opdracht.

Na veel brainstormen kwamen we tot het idee om de piano te laten rijden door middel van wielen.