Hello Rotterdam! WordPress install en Brainstorm dagje – 04-09-2017

Uitleg opleiding en WordPress installeren

Bij mijn eerste echte schooldag gingen we starten met het installeren van WordPress doormiddel van Filezilla met een FTP verbinding en vervolgens moest je daarop je eigen thema toevoegen en categorieën toevoegen. We kregen doormiddel van een presentatie een uitleg over hoe de opleiding er ongeveer uitziet en wat je kan verwachten daarbij kwamen domotica en internet of things.

Nadat ik WordPress had geïnstalleerd ging ik even een paar plugins en 1 thema toevoegen om te gebruiken. Hierbij heb ik gekozen voor het thema: Norway (Een mooi simpel thema.) Voor plugins heb ik alvast Contact Form 7 geïnstalleerd en Visual Composer.

Teams indelen voor opdracht met Arduino

Nadat de meeste mensen WordPress hadden geïnstalleerd en ingesteld hadden werden we in teams van 4 ingedeeld. Ik kwam in een team met Angelo, Jordy en Nienke. Deze teams waren gemaakt om een opdracht samen te doen.

We kregen de opdracht om een nutteloos product of object te maken, bijvoorbeeld een prullenbak die zichzelf weer automatisch leegt of een pen die weer automatisch dicht gaat. Nadat de teams elkaar gevonden hadden gingen wij met zijn vieren even boven elkaar leren kennen.