Ontwikkel Proces van de Doos voor op de Bestuurbare Auto

Om de installatie van de bestuurbare auto mooi te monteren hebben we ervoor gekozen om “makercase.com” te gebruiken. Met die website is het heel makkelijk om  snel een “.svg” bestand te genereren waar een doos op maat gemaakt kan worden. De”.svg” bestand is noodzakelijk als je wilt werken met een lasersnijder. Er is ook een ander bestand formaat waarmee je kan werken maar “makercase.com” genereert alleen “.svg bestanden”. Voordat ik kon beginnen met “makercase.com” moest ik de afmetingen van de componenten die nodig zijn voor de schakeling afnemen. Ik had op 15 december de tijd genomen in het stadslab om daar voor te zorgen. Hieronder worden de afmetingen weergegeven:

Arduino 

breedte : 5,3 cm

lengte : 6,6 cm (6,8 cm met de langste uitstekende usb poort mee gerekend)

hoogte : 1,5 cm

Raspberry met plastic omhulsel eromheen

breedte : 6,3 cm

lengte : 9,2 cm (alleen de case grootte); 10,7 cm (met de uitstekende SD kaart mee gerekend)

hoogte : 2,6 cm

Breadboard 

breedte : 5,3 cm

lengte : circa 7 cm

hoogte : 1,5 cm; 3 cm (met de schakeling componenten mee gerekend dus bijvoorbeeld hoogte van de uitstekende kabels)

We hebben voor de case een 30 cm bij 60 cm plank gebruikt van 3 mm dik. We hadden een grotere oppervlakte gebruikt dan dat we nodig hadden, omdat de doos met de langste kant omhoog staat is er ruimte voor een mooie afscheiding van de componenten. Daarom had bedacht dat we in de doos verschillende etages zouden maken zodat we de componenten mooi kunnen monteren. Dit leek mij toen de beste manier om de componenten in de doos te monteren.

Wat ik hierboven vertelde is te zien in foto’s hieronder:

Nadat ik op maandag 20 december de doos had gemaakt door middel van de lasersnijder. Het lasersnijden ging redelijk snel, het was binnen 5 minuten al klaar.

Toen de doos uitgesneden was, werd het tijd om de doos in elkaar te zetten. Bij het stadslab kon ik gebruik maken van hun lijmpistool waardoor ik snel de doos kon vast lijmen.

Nadat de doos gelijmd was hadden we als team besloten om de doos toch anders te monteren. Dit was jammer voor mij maar om het project sneller te laten verlopen waardoor we niet veel tijd hoeven te besteden aan het monteren van de uitgedachte etages was voor mij toch een reden om in te stemmen met mijn team. We hadden het de keuze gemaakt om de doos als volgt te monteren op de bestuurbare auto.

 

Tenslotte hoefden we alleen nog extra gaten te maken in de doos te boren zodat we de usb kabel in de doos kunnen laten passen (de kabel loopt van de raspberry naar de arduino waardoor ze met elkaar kunnen communiceren en het functioneert voor de stroom toevoer van de arduino) . Ook hadden we twee gaten aan de voorkant van de doos gemaakt waardoor we in de toekomst de infrarood lampjes van stroom kunnen voorzien. Als laatste had ik nog aan de onderkant van de doos een gat gemaakt waardoor de kabels van de breadboard schakeling aangesloten kunnen worden.

You must be logged in to post a comment.