Voortgang sprint 5

Tijdens de TLE van dinsdag hebben Jeremy en Carlo gewerkt aan de radio bestuurbare auto. De week daarvoor werdt de D/C Motor gemonteerd door middel van een lijm pistol van het stadslab waardoor de aandrijving van de auto wordt geregeld.

Deze week was de servo aan de beurt om gemonteerd te worden. We hebben die week daarvoor nog een kleinere versie van een servovan het stadslab gekregen. Zonder die servo van het stadslab was het onmogelijk voor ons om onze eigen servo aan de auto te monteren. Omdat we de auto weer op moesten breken of zagen om aan ruimte te komen die we nodig hadden voor de montage. Maar nu was dat niet meer nodig en konden we gelijk beginnen met monteren omdat Carlo die week daarvoor de servo al klaar had gemaakt voor de montage. Dit vergde een kleine aanpassing om het opzet stuk van de servo op maat te maken met de aandrijving van de auto.

Dus binnen enkele minuten hadden Jeremy en Carlo de servo door middel van de lijm pistol en wat hout stukjes gemonteerd.

 

Daarna hadden ze ervoor gezorgd dat de Arduino door middel van een paar console commands de auto kan besturen.

Ondertussen was Mathijs bezig met het aan de praat krijgen van een realtime connectie van de website met de Raspberry Pie. Dit had hij opgelost door de website op de Raspberry zelf te laten hosten waardoor de interactie realtime is geworden. Daarna had hij ervoor gezorgd dat je via de host van de website een functie door kan sturen via de developer console wat een reactie geeft. Wanneer dat lukte was het alleen nog maar de Arduino koppelen met de Rasdberry. Omdat we voorheen al hadden gewerkt aan de connectie tussen de Arduino en de Raspberry waren we klaar om de connectie te leggen. Het resultaat is te zien in deze video IMG_3280.

You must be logged in to post a comment.