Campus Party 2016

 IMG_20160526_113717Mijn reden

Van school hebben we gratis kaarten gekregen voor de Campus Party in de Utrecht Jaarbeurs. Dit was voor mij een van de redenen om te gaan. De voornaamste reden dat ik rond wilde kijken op deze nabij realistische beurs was doordat ik graag wilde weten hoe hedendaagse bedrijven omgaan met de nieuwste technologie. Op school worden we aan het denken gezegd over bijvoorbeeld wie er verantwoordelijk is als een zelfrijdende auto betrokken of oorzaak is van een ongeluk. Hoe denken bedrijven hier over.

 

Koffie en blik in de toekomst

Als eerst heb genoten van een gratis cappuccino en een goed gesprek met een iemand van de Achmea stand. Hij vertelde mij dat Achmea als overkoepelende verzekeraar al langere tijd aan het nadenken is over de technologische implementatie in het bedrijf. Voor een beter beeld kreeg ik de samsung VR bril op die mij uitleg gaf. Zo zag je dat Internet of Things, ook wel IoT, werd toegepast voor het beveiligen van het huis. Ook werden er wearables gebruikt om het suiker gehalte in het bloed van iemand met suikerziekte te meten, er werd ook geconstateerd dat er meer in de hand was en via een videocall werd met meerde doctoren overlegd om de medicatie bij te stellen. Tot slot zag je dat na een auto ongeluk gelijk via de technologische middelen een wegsleep auto en nieuw vervoer werden geregeld voor de inzittende. Kortom een wijd repertoire van technologie die de toekomst kan optimaliseren.

 

Giganten en moonshots

Hierna ben ik langs de Rabobank stand gelopen. Zo bleek dat Rabo groot fan is het helpen ontwikkelen van externe moon shots, een technologische oplossing van een bestaand probleem. Als er voor zo een moon shot genoeg animo is en het lucratief blijkt te zijn, neemt Rabo het bedrijfje over en wordt het geïmplementeerd in de producten van Rabo. IMG_20160526_111324Er stond er op de stand naast hun een moon shot project waarbij voor vrienden mogelijk was om via een app hun eigen drankje te bestellen en gelijk te betalen zodat er achteraf geen gedoe was wie wat nou moest betalen en ze ook na hun drankje weg konden lopen omdat er al betaald was. Deze app wordt in de toekomst geïntegreerd in de Rabo Wallet.

 

Exact.

Na wat spelen op een oude flippenkast ben ik naar de stand gelopen die daar bij hoorde, Exact. Daar heb ik gesproken met Wim Veninga, Development And Operations Director bij Exact. Hij vertelde me dat het bedrijf internationaal opereert. Hun visie is zo veel mogelijk administratief voor zowel grote als kleine bedrijven wegnemen. Hun product is een online management systeem voor administratieve zaken. Ook heeft hij mijn Email en naam genoteerd voor en mogelijke stagedag. Verder ben ik uitgenodigd voor een informatie dag bij Capgemini waar een mogelijke stage uit voort kan komen.

 

Virtueel Jumpen

Als laatste heb op twee VR fietsen gezeten. Beide werkten in principe het zelfde, je zit op een vast gemonteerde fiets met een VR Bril, ook wel virtual reality op. In de virtuele wereld zit je ook op een fiets. Door te trappen fietste ik ineens in een virtueel landschap. Het landschap tijdens de eerste fiets was meer een futuristisch skatepark met ‘half pipes’ en geen zwaartekracht. Door te bellen sprong je verticaal de lucht in.

 

 

#BigArtRideCgo8DFIWwAASSDB

Bij de tweede fiets was het meer een race door een landschap dat bestond uit typische Europese kunstwerken en gebouwen. Er zijn origineel twee units gebouwd waardoor het ook mogelijk is om tegen elkaar te racen, echter was er eentje op tour binnen Europa.

Drie dagen later heeft Prins Constantijn ook op deze fiets gereden.

Hoewel deze fiets nu wordt gebruikt om  jongeren te verbinden met de rijke Europese kunstgeschiedenis zijn er tal van meerdere problemen die met deze technologische oplossing aangepakt kunnen worden.

Denk bijvoorbeeld aan revaliderende mensen die hun spieren moeten trainen. Of denk aan een fitness centrum waar je kilo’s kwijt kan raken en een nieuwe wereld kan ontdekken via VR. Een VR bril kan zo goedkoop zijn als een Google Cardboard.

bigartride-feature

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *